top of page
ONDERMIJNINGSBUS_JAN 2023-5302.jpg
Niet-pluis gevoel? Meld het!

Gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie willen plaatsen en wijken graag leefbaar en veilig houden. Dat kunnen zij niet alleen. U kunt helpen door alert te zijn en misstanden te melden. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt bij u in de buurt? Is het ergens niet pluis? U kunt dit op verschillende manieren melden.

Dat kan ook anoniem. Iedere melding is welkom en maakt echt een groot verschil! Helpt u mee?

Schrijf opvallende gegevens op, zoals kentekens van auto's en kenmerken van verdachte personen.

Meld Misdaad Anoniem
Meldt u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar de website www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Wees gerust, uw melding is ook echt anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen politie. Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst.

Politie
Bel 0900- 8844 als u informatie heeft voor de politie of contact wil met uw wijkagent. Melden en uploaden van foto’s of filmpjes kan op www.politie.nl.

Bij spoed
Bel bij spoed 112. Bijvoorbeeld wanneer er direct gevaar is of als u getuige bent van een misdrijf. Dus als elke seconde telt. U vergroot zo de kans dat de daders gepakt worden.

Gemeenten
Vaak hebben gemeenten zelf ook een meldpunt (e-mailadres) waar u met signalen en vragen terechtkunt. Kijk eens op de website van de gemeente.

1
2
Hoe werkt Meld Misdaad Anoniem?
bottom of page